Tenascious D: världens bästa rockband

Jack Black ligger bakom ännu en film som platsar på listan över roliga filmrullar som handlar om musik och konserter. Tenascious D in The Pick of Destiny som filmen heter på engelska släpptes 2006 och handlar om två lata och lite misslyckade bandmedlemmar som beslutar sig för att ta en genväg till framgång. Jack Black och Kyle Gass spelar sig själva i bandet Tenascious D, som faktiskt existerar på riktigt. Den som är sugen på att höra musiken kan både se filmen och lyssna på Youtube där alla bandets låtar finns utlagda.

Världens bästa band

För att lyckas bli världens bästa band måste de två rockarna stjäla ett magiskt gitarrplektrum från ett högsäkerhetsmuseum. Den som äger detta får nämligen otroliga färdigheter när det gäller att spela gitarr. Med detta plektrum kan bandet hålla konserter som spränger ljudbarriären. Enligt legenden smidde en ond trollkarl plektrumet av en bit av djävulens tand. De båda oturförföljda grabbarna lyckas stjäla plektrumet och tänker använda det för att spela ihop pengar till hyran. På den lokala baren blir de dock ovänner och plektrumet går itu. Det visar sig dock att djävulen har ett finger med i spelet och bandet får tävla på liv och död om vem som levererar det bästa solot,

Bandet Tenacious D blev dock kända långt innan de släppte filmen. Redan 1999 var de med i en tv-serie där de kallade sig The D. Bandet har sedan dess turnerat över hela världen och de har släppt ett flertal album som naturligtvis innehåller en mixad kavalkad av rock and roll. Filmen bjuder på en hel del skratt och långa sessioner av riktigt svettig rock a la Jack Black.